Συχνές Ερωτήσεις

Ερωτήσεις που αφορούν τα μπαλόνια

Ένα μπαλόνι μπορεί να πετάξει αν το φουσκώσουμε με Ήλιο. Το ήλιο είναι ένα από τα ευγενή αέρια, που διαφέρει αρκετά από τον αέρα που διοχετεύουμε εμείς σε ένα μπαλόνι με το στόμα μας. Όντας πολύ ελαφρύτερο λοιπόν, κάνει το μπαλόνι να κινείται προς τα πάνω.Τα μπαλόνια latex που φουσκώνονται με αέριο ήλιον πετούν αλλά ξεφουσκώνουν γρήγορα σε αντίθεση με τα μπαλόνια που φουσκώνονται με αέρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ‘μόρια’ του ήλιο είναι τόσο μικρά που διαπερνούν τα τοιχώματα του μπαλονιού. Σε περίπτωση που τα φουσκώσουμε με αέρα όμως δεν θα πετάνε,θα πέφτουν στο πάτωμα ή θα πρέπει να στερεωθούν με το ειδικό καλαμάκι.Τ ο ήλιο είναι αδρανές αέριο που σημαίνει ότι δεν αντιδρά με κανένα άλλο στοιχείο. Έτσι δεν μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή να καεί.

Το Latex είναι βιοδιασπώμενο και αποσυντίθεται γρήγορα. Η διαδικασία αποδόμησης αρχίζει σχεδόν αμέσως μετά το φούσκωμα, μόλις τα μπαλόνια εκτίθενται στον αέρα. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη οξείδωση ,η θαμπάδα, που αρχίζει να περιβάλλει τα Latex μπαλόνια αμέσως μετά το φούσκωμα. Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνει αυτή τη διαδικασία καθώς και το φως του ήλιου, και οι φυσικοί μικροοργανισμοί που θα επιτεθούν. Ο συνολικός χρόνος αποδόμησης ενός μπαλονιού Latex θα ποικίλλει ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες που θα συναντήσει,αλλά μπορεί να διαρκεί αρκετές ημέρες. Δεδομένου ότι το λατεξ είναι ένα πορώδες υλικό & το ήλιο αρχίζει να διαρρέει από τη στιγμή που γεμίζει το μπαλόνι,συνιστούμε να φουσκώνετε τα μπαλόνια από λατεξ με ήλιο όσο το δυνατόν πιο κοντά στο συμβάν, ώστε να φαίνονται καλύτερα σε όλη τους την έκταση.

Η διάρκεια των μπαλονιών δυστυχώς δεν είναι πολύ μεγάλη και επηρεάζεται από διάφορες καταστάσεις όπως : μέγεθος μπαλονιού, το υλικό, το σχήμα, τη θερμοκρασία, τις πρόσθετες προστασίες(μόνωση με ειδική κόλλα μη τοξική και πολύ ασφαλής ) την ποσότητα ηλίου, το βάρος που κρατάει ,τις καιρικές συνθήκες ). Με την επεξεργασία που κάνουμε στα καταστήματα μας και με τις συμβουλές που σας δίνουμε σχετικά με την ασφαλή αποθήκευση των μπαλονιών πετυχαίνουμε την μέγιστη διάρκεια ζωής του μπαλονιού. Όσο μεγαλύτερο το μέγεθος του μπαλονιού τόσο περισσότερο ήλιο μπαίνει με αποτέλεσμα η διάρκεια του να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Τα μπαλόνια τύπου foil (αλουμινίου) διαρκούν περισσότερο αφού λόγω του υλικού τους,(δεν έχει πόρους το foil) το ήλιο αργεί να διαρρεύσει από το μπαλόνι.

Η διάρκεια ζωής των μπαλονιών όπως προαναφέραμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης το ήλιο με το που διοχετεύεται στο μπαλόνι ξεκινάει αμέσως η αποδόμηση του. Άρα :

  1. Καλό είναι τα μπαλόνια να τα παραλαμβάνεται την ημέρα της εκδήλωσης σας. Διαφορετικά θα πρέπει να ενημερώσετε το κατάστημα ότι τα θέλετε για άλλη μέρα έτσι ώστε να σας προτείνουμε κάποιο μπαλόνι με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και να κάνουμε διαφορετική προεργασία.

  2. Θα πρέπει τα μπαλόνια να μην είναι εκτεθειμένα έξω για ώρες γιατί θα θολώσουν και θα αρχίσει να μειώνεται ο όγκος τους.

  3. Τα μπαλόνια δεν θέλουν ούτε πολύ ζέστη αλλά ούτε και κρύο. Όσο πιο σταθερή είναι η θερμοκρασία στον χώρο που τα τοποθετούμε τόσο καλύτερα είναι για τα μπαλόνια.

  4. Ποτέ δεν αφήνουμε για ώρες τα μπαλόνια μέσα στο αυτοκίνητο κυρίως τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού ή αν έχουμε αφήσει το αυτοκίνητο για ώρα στον ήλιο. Η ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας μόλις μπούνε τα μπαλόνια μέσα μπορεί να τα κάνει να σκάσουν. Είτε μιλάμε για μπαλόνια latex είτε για foil.Τα μπαλόνια τύπου foil είναι ευάλωτα και στο κρύο γι’αυτό τον λόγο υπάρχει περίπτωση τον χειμώνα βγαίνοντας από το κατάστημα που το πήρατε αμέσως να ξεφουσκώσει και να νομίζετε ότι είναι ελαττωματικό και μόλις μπαίνετε ξανά μέσα με την ζέστη να ξανά φουσκώνει μόνο του.

Υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες λατέξ μπαλόνια. Χρησιμοποιούμε μπαλόνια από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες της αγοράς στα καταστήματα μας αφού έχουν μεγαλύτερη παλέτα χρωμάτων, δεν σπάνε τόσο εύκολα όσο οι φτηνές εισαγωγές, διαρκούν περισσότερο, τα χρώματα τους είναι πιο αληθινά και τα σχήματα και τα μεγέθη τους είναι πιο συνεπή. Συνολικά, παρόλο που πληρώνετε λίγο περισσότερο για ποιοτικά μπαλόνια, αξίζει περισσότερο για εσάς και το γεγονός σας.Το μέγεθος των μπαλονιών συμβάλλει επίσης στις διαφορές των τιμών.

Τα μπαλόνια foil(αλουμινίου) είναι πιο ακριβά από τα latex αφού έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής , υπάρχει τεράστια ποικιλία σε χρώματα, μεγέθη,σχήματα,εκτυπώσεις και σχέδια και φυσικά λόγω της τεχνολογίας τους μας επιτρέπουν να τα ξανα φουσκώσουμε όσες φορές θέλουμε από την στιγμή που το μπαλόνι δεν έχει υποστεί φθορά. .

Δυστυχώς, είμαστε στη μέση μιας διεθνούς έλλειψης ηλίου που επηρεάζει όλους όσους χρησιμοποιούν ήλιο. Είμαστε πολύ τυχεροί, λόγω της μεγάλης αγοραστικής μας δύναμης, να έχουμε λογικές τιμές για τo ήλιο.

Τα μπαλόνια foil ή αλλιώς μεταλλικά είναι τα μπαλόνια με ρεαλιστικές φιγούρες και σχήματα. Συναντάμε απο τη Minnie Mousse και τον Spiderman μέχρι ποτήρια Σαμπάνιας και Νυφικά! Τα μεγέθη ποικίλουν απο τα μικρότερα μόλις 10 εκατοστά ύψος συχνά φερόμενα πάνω σε στικάκι μέχρι και 1,5 μέτρο ύψος! Συνεργαζόμαστε μόνο με τις κορυφαίες στο είδος τους εταιρίες ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε μπαλόνια foil επαναγεμιζόμενα, άριστα ποιοτικά ώστε να κρατάνε όσον το δυνατό περισσότερο. Αν δεν σκιστεί το μπαλόνι απο τη χρήση μπορούμε να το ξανά γεμίσουμε όσες φορές θέλετε ή το βαρεθείτε! Αυτή είναι και η σημαντικότερη διαφορά με τα μπαλόνια που βρίσκουμε να πωλούνται στο δρόμο. Η διάρκεια ζωής τους ως φουσκωμένα αλλά και η δυνατότητα να το ξανά γεμίσουμε.  

Τα γεμιστά μπαλόνια με διάφορα είδη στο εσωτερικό τους αρκουδάκια, ρούχα, παπούτσια, λουλούδια, είναι ο καλύτερος τρόπος συσκευασίας ενός δώρου ή διαφήμισης ενός αντικειμένου! Εντυπωσιάστε στον γάμο σας βάζοντας τα νυφικά παπούτσια μέσα σε ένα φουσκωμένο και διακοσμημένο μπαλόνι ! Μπορείτε να διαλέξετε το δώρο που θα θέλατε να τοποθετηθεί στο μπαλόνι είτε από τη μεγάλη γκάμα μας σε λούτρινα ή ακόμα και να μας φέρετε το αντικείμενο που έχετε ήδη αγοράσει!

Τα περισσότερα εξαρτήματα μπαλονιών μειώνουν τους χρόνους πλεύσης λόγω του επιπλέον βάρους. Για παράδειγμα, ένα δίχτυ μπαλονιού μπορεί να φαίνεται ελαφρύ, αλλά θα μειώσει το συνολικό χρόνο πλεύσης όπως μετρά κάθε γραμμάριο!Ομοίως, η προσθήκη γιρλάντας φούντας και γέμισμα μπαλονιών με κομφετί. Ακόμα και οι βαλβίδες μπαλονιού που χρησιμοποιούνται για να φουσκώσουμε τα μπαλόνια είναι έξτρα βάρος και μειώνουν τον χρόνο πλεύσης. Επίσης σε μπαλόνια με κομφετί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ειδική κόλλα που θα κάνει το μπαλόνι να πετάει για περισσότερες ώρες αφού η κόλλα θα καλύψει το εσωτερικό του μπαλονιού και συνεπώς θα κάνει το κομφετί νωθρό. Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση το κομφετί θα συγκεντρωθεί στο κάτω μέρος του μπαλονιού & ο στατικός ηλεκτρισμός είναι αυτό που θα κάνει τα κομφετί να κολλήσουν στην πλευρά του μπαλονιού. Για να δημιουργήσετε στατικό ηλεκτρισμό τρίψτε το φουσκωμένο μπαλόνι με το χέρι σας ή στα ρούχα σας για να κολλήσουν τα κομφετί στα τοιχώματα του μπαλονιού. Αυτή η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής σας. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το κομφετί θα κολλήσει όταν φουσκώνει με ήλιο.

Ανοίξατε κατάστημα και θέλετε να το στολίσετε αλλά συγχρόνως να κάνετε και διαφήμιση? Μπορείτε!Τα μπαλόνια εκτύπωσης είναι ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να περάσετε το μήνυμα που θέλετε! Βαφτίζεται το μωράκι σας και θέλετε να στολίσετε την εκκλησία και το κέντρο με μπαλόνια που θα λένε το όνομα του μωρού? Μπορείτε! Το μπαλόνι με εκτύπωση ή με αυτοκόλλητο είναι η λύση για εσάς!

Τα μπαλόνια που χρησιμοποιούμε είτε ως μονάδες είτε σε κατασκευές είναι από τις κορυφαίες εταιρίες στο είδος τους. Qualatex – Sempertex – Anagram είναι κάποιες από αυτές. Ο λόγος? Μα φυσικά η ποιότητα! Σίγουρα έχει τύχει να αγοράσετε μπαλόνια από καταστήματα μη εξειδικευμένα και όταν πήγατε να τα χρησιμοποιήσετε έσκασαν, δεν φούσκωναν, ήταν τρύπια και το χειρότερο όλων μύριζαν άσχημα! Η σωστή παραγωγή και αποθήκευση των μπαλονιών συμβάλλουν στο να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάθε φορά. Άλλωστε τα μπαλόνια δίνουν χαρά! Μη τη στερηθείτε άδικα!

  • Το ήλιο είναι ευαίσθητο στη θερμοκρασία, ώστε να αποφεύγεται η υπερβολική ζέστη και το υπερβολικό κρύο. Σε μια ζεστή μέρα το μπαλόνι σας μπορεί να πετάει μόνο για 12 ώρες. Θα πρέπει να θυμηθείτε να κρατήσετε το μπαλόνι σας μακριά από υπερβολική ζέστη, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει το ήλιο να επεκταθεί και το μπαλόνι να σκάσει. Επίσης τα μπαλόνια του ηλίου μπορεί να εμφανίζονται ξεφουσκωμένα στον κρύο αέρα – για να επιλύσετε το πρόβλημα, απλά τοποθετήστε το μπαλόνι σας κάπου ζεστά και θα ξανά διογκωθεί. Πάντοτε να κρατάτε το βαρίδιο ή την κορδέλα που συνδέεται με το μπαλόνι αν δεν θέλετε να σας φύγει στον ουρανό.
  • Ποτέ μην μεταφέρετε περισσότερα από ένα μπουκέτο σε κάθε χέρι. Μπορεί να νομίζετε ότι εξοικονομείτε χρόνο, αλλά εμπιστευτείτε μας … ο χρόνος και το άγχος που χρειάζεται για να τα ξεμπερδέψετε δεν αξίζει τον κόπο!
  • Κάντε πρώτα τα υπόλοιπα ψώνια σας πριν παραλάβετε τα μπαλόνια από το κατάστημα.Το πίσω κάθισμα ενός κλειδωμένου αυτοκινήτου μπορεί να ζεσταθεί δραματικά ακόμα και σε μια δροσερή μέρα, οπότε μην τα αφήσετε να κάτσουν σε ένα αυτοκίνητο για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται.
  • Ενώ τα μπαλόνια μας είναι αρκετά ανθεκτικά, μόλις τα παραλάβετε από το κατάστημα θα πρέπει να τα αντιμετωπίζετε σαν τα πολύτιμα μωρά … ξέρετε, μην τα βάζετε δίπλα σε αιχμηρά αντικείμενα, στα πίσω καθίσματα χωρίς επίβλεψη, δεμένα στην οροφή κλπ.
  • Συνήθως μπορείτε να χωρέσετε περίπου 30 μπαλόνια στο πίσω κάθισμα ενός κανονικού αυτοκινήτου ή περίπου 50 μπαλόνια με το πίσω κάθισμα να είναι επίπεδο.