Συχνές Ερωτήσεις

Ερωτήσεις που αφορούν τα πυροτεχνήματα

Η χρήση των πυροτεχνημάτων είναι νόμιμη και απολύτως ασφαλής. Όλα μας τα προϊόντα διαθέτουν σήμανση CE που πιστοποιούν την νόμιμη κυκλοφορίας τους στην αγορά.

Φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μόνοι σας! Όλα μας τα προιόντα φέρουν πάνω τους οδηγίες χρήσης. Μπορεί να τα πυροδοτήσει ο καθένας άνω των 18 ετών απλά ανάβοντας ένα φυτίλι!

Σωστά! Τα πυροτεχνήματα χωρίζονται σε 4 κατηγορίες. Μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα προιόντα απο τις κατηγορίες 1,2 και 3. Η χρήση τους γίνεται απο το καθένα άνω των 18 ετών και είναι απολύτως ασφαλή! Τα πυροτεχνήματα που υπάγονται στην κατηγορία 4 εντάσσονται στα επαγγελματικά και δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει μόνος του ο ιδιώτης. H χρήση και η ρίψη τους γίνεται μόνο απο τεχνίτη καύσης πυροτεχνημάτων ύστερα απο την έκδοση ειδικών αδειών.

Τα πυροτεχνήματα που προμηθεύεστε απο εγκεκριμένα καταστήματα είναι απολύτως ασφαλή! Δυστυχώς τα έθιμα που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρα μας καθώς και οι γιαλαντζί επαγγελματίες έχουν διαμορφώσει λάθος εντύπωση όσον αφορά την επικινδυνότητα τους. Τα ατυχήματα που σχετίζονται με πυροτεχνήματα αφορούν όλα σε αυτοσχέδιες ή παράνομες κροτίδες και αυτοσχέδια βεγγαλικά. Δεν έχει καταγραφεί κανένα ατύχημα που σχετίζεται με νόμιμα πυροτεχνήματα.  

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Ένα πρόγραμμα 8 βολών με πολύχρωμους φοίνικες ξεκινάει μόλις απο 10€!  

Υπάρχει! Εδώ όμως θα πρέπει να κάνουμε μια διευκρίνιση. Καταρχήν αν ένα πυροτέχνημα έχει πολλές βολές και κρατάει ώρα δεν σημαίνει πάντα πως είναι και εντυπωσιακό! Θα πρέπει να αναλογιστούμε τι ακριβώς θα θέλαμε, συγκεκριμένα η ποιότητα του πυροτεχνήματος φαίνεται απο το άνοιγμα της βολής του στον ουρανό. Υπάρχουν πυροτεχνήματα με 100 βολές που το αποτέλεσμα τους είναι απλά πολύχρωμες ουρές. Αν θέλουμε ένα εντυπωσιακό show θα πρέπει να ενδιαφερθούμε όχι για την ποσότητα των βολών αλλά για το μέγεθος του ανοίγματος που θα έχουν οι βολές στον ουρανό.

ΟΧΙ! Οι ρουκέτες πρέπει πάντα να τοποθετούνται σε σταθερή κυλινδρική βάση η κάθε μια ξεχωριστά. Υπενθυμίζουμε ότι η κάθε ρουκέτα ”φεύγει” μαζί με το ξύλο της. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να δεθεί ούτε το ξύλο ούτε πολλές ρουκέτες μαζί. Αν θέλετε να της ανάψετε όλες μαζί τοποθετήστε τις ξεχωριστά και προβείτε στο άναμμα της κάθε μιας ξεχωριστά!  

Αποφύγετε την υγρασία! Θα πρέπει να προσέξετε το μέρος που θα τα τοποθετήσετε είτε για άμεση χρήση λόγου χάρη το βράδυ στη παραλία είτε για έμμεση, η αγορά έχει γίνει μέρες πρίν την εκδήλωση. Όσον αφορά την καύση τους στη παραλία θα πρέπει να τοποθετήσετε το πυροτέχνημα στην άμμο λίγη ώρα πρίν το ανάψετε. Σε περίπτωση που υγρανθεί δεν θα λειτουργήσει σωστά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στον αέρα. Σε έντονους ανέμους καλό θα ήταν να μην το πυροδοτήσετε! Ακόμα να τονιστεί πως η φορά του ανέμου θα πρέπει να είναι αντίθετα απο εσάς ώστε να χαρείτε άκαπνοι την εκδήλωση σας!  

Τα πυροτεχνήματα που αφορούν εσωτερικούς χώρους είναι συγκεριμένα και αυτό συμβαίνει γιατί μας ενδιαφέρει να είναι άκαπνα! Συγκεριμένα υπάρχουν, πυρσάκια τούρτας και χειρός, στολίστε την τούρτα σας και εντυπωσιάστε τους παρευρίσκοντες με ασημένιες λάμψεις χωρίς καθόλου υπολέιμματα και καπνό! Ακόμα μπορείτε να τοποθετήσετε συντριβάνια εσωτερικού χώρου (πυροφλάς) απο 1 έως 3 μέτρα ύψος για να δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό σκηνικό δίπλα στη τούρτα, δημιουργώντας διάδρομο ή ακόμα και οριοθετώντας τον χώρο! Είναι άκαπνα και άκαυστα! Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι χαρτοπόλεμοι! Σε λευκό και ασημένιο χρώμα ή πολύχρωμοι ή ακόμα και με κόκκινες καρδιές σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση! Το πιο σημαντικό καθαρίζονται εύκολα!    

Ερωτήσεις που αφορούν τα μπαλόνια

Φυσικά και έχουμε! Μπορείτε να διαλέξετε όποια μπαλόνια σας αρέσουν μέσα απο τη μεγάλη γκάμα μας και να σας τα γεμίσουμε με ήλιο! Τα μπαλόνια μπορούν να γεμίσουν είτε με απλό αέρα είτε με ήλιο. Τα μπαλόνια με ήλιο αιωρούνται γιατί το ήλιο είναι πιο ελαφρύ απο το οξυγόνο που υπάρχει στον αέρα. Η χρήση της κορδέλας είναι το μέσο μόνο για να κρατηθεί ή να δεθεί το μπαλόνι!

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Το ήλιο είναι αδρανές αέριο, αυτό σημαίνει ότι δεν αντιδρά με κάποιο άλλο στοιχείο. Άρα δεν μπορεί να καεί. 

Δυστυχώς δεν υπάρχουν έτοιμες κατασκευές μπαλονιών που μπορείτε να προμηθευτείτε και να φουσκώσετε μόνοι σας. Όποια κατασκευή επιλέξετε σας την φτιάχνουμε την ημέρα την εκδήλωσης σας. Αυτό συμβαίνει πρώτον γιατί η κάθε κατασκευή είναι πολύπλοκη με πλήθος διαφορετικών μπαλονιών σε σχέδια και μεγεθή. Ακόμα τα μπαλόνια είναι ευαίσθητα προιόντα, θέλουν ειδική μεταχείρηση στη χρήση τους για να μπορείτε να τα χαρείτε εσείς και οι καλεσμένοι σας!

Τα μπαλόνια με ήλιο είναι ευαίσθητα απέναντι στις κλιματικές αλλαγές. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας μπορούν να τα αλλοιώσουν με αποτέλεσμα να χάσουν το αρχικό τους μέγεθος και να μικρύνουν την διάρκεια ζωής τους.

Η παραλαβή των μπαλονιών γίνεται απο το κατάστημα. Παραλαμβάνετε τα μπαλόνια έτοιμα μέσα σε νάυλον για να προστατευτούν μέχρι τη τοποθέτηση τους. Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα αποστολής τους απο εμάς στον χώρο που θα μας υποδείξετε κατόπιν συννενόησης.

Τα μπαλόνια foil ή αλλιώς μεταλλικά είναι τα μπαλόνια με ρεαλιστικές φιγούρες και σχήματα. Συναντάμε απο τη Minnie Mousse και τον Spiderman μέχρι ποτήρια Σαμπάνιας και Νυφικά! Τα μεγέθη ποικίλουν απο τα μικρότερα μόλις 10 εκατοστά ύψος συχνά φερόμενα πάνω σε στικάκι μέχρι και 1,5 μέτρο ύψος! Συνεργαζόμαστε μόνο με τις κορυφαίες στο είδος τους εταιρίες ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε μπαλόνια foil επαναγεμιζόμενα, άριστα ποιοτικά ώστε να κρατάνε όσον το δυνατό περισσότερο. Αν δεν σκιστεί το μπαλόνι απο τη χρήση μπορούμε να το ξανά γεμίσουμε όσες φορές θέλετε ή το βαρεθείτε! Αυτή είναι και η σημαντικότερη διαφορά με τα μπαλόνια που βρίσκουμε να πωλούνται στο δρόμο. Η διάρκεια ζωής τους ως φουσκωμένα αλλά και η δυνατότητα να το ξανά γεμίσουμε.  

Τα γεμιστά μπαλόνια με διάφορα είδη στο εσωτερικό τους αρκουδάκια, ρόυχα, παπούτσια, λουλούδια, μπομπονιέρες, είναι ο καλύτερος τρόπος συσκευασίας ενός δώρου ή διαφήμισης ενός αντικειμένου! Εντυπωσιάστε τη φίλη σας πηγαίνοντας της τα παπούτσια που της αγοράσατε μέσα σε ένα φουσκωμένο και διακοσμημένο μπαλόνι ή εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας βάζοντας τις μπομπονιέρες μέσα σε ένα μπαλόνι! Μπορείτε να διαλέξετε το δώρο που θα θέλατε να τοποθετηθεί στο μπαλόνι είτε απο τη μεγάλη γκάμα μας σε λούτρινα ή ακόμα και να μας φέρετε το αντικείμενο που έχετε ήδη αγοράσει! 

Τα μπαλόνια εκτύπωσης είναι ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να περάσετε το μήνυμα που θέλετε! Βαφτίζεται το μωράκι σας και θέλετε να στολίσετε την εκκλησία και το κέντρο με μπαλόνια που θα λένε το όνομα του μωρού? Μπορείτε! Ανοίξατε κατάστημα και θέλετε να το στολίσετε αλλά συχρόνως να κάνετε και διαφήμιση? Μπορείτε! Το μπαλόνι με εκτύπωση είναι η λύση για εσάς!  

Τα μπαλόνια που χρησιμοποιούμε είτε ως μονάδες είτε σε κατασκευές είναι απο τις κορυφαίες εταιρίες στο είδος τους. Qualatex – Sempertex – Anagram είναι κάποιες απο αυτές. Ο λόγος? Μα φυσικά η ποιότητα! Σίγουρα έχει τύχει να αγοράσετε μπαλόνια απο καταστήματα μη εξιδεικευμένα και όταν πήγατε να τα χρησιμοποιήσετε έσκασαν, δεν φούσκωναν, ήταν τρύπια και το χειρότερο όλων μύριζαν! Η σωστή παραγωγή και αποθήκευση των μπαλονιών συμβάλλουν στο να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάθε φορά. Άλλωστε τα μπαλόνια δίνουν χαρά! Μη τη στερηθείτε άδικα!