Συχνές Ερωτήσεις

Ερωτήσεις που αφορούν τα πυροτεχνήματα

Η χρήση των πυροτεχνημάτων είναι νόμιμη και απολύτως ασφαλής. Όλα μας τα προϊόντα διαθέτουν σήμανση CE που πιστοποιούν την νόμιμη κυκλοφορίας τους στην αγορά.

Φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μόνοι σας! Όλα μας τα προιόντα φέρουν πάνω τους οδηγίες χρήσης. Μπορεί να τα πυροδοτήσει ο καθένας άνω των 18 ετών απλά ανάβοντας ένα φυτίλι!

Σωστά! Τα πυροτεχνήματα χωρίζονται σε 4 κατηγορίες. Μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα προιόντα απο τις κατηγορίες 1,2 και 3. Η χρήση τους γίνεται απο το καθένα άνω των 18 ετών και είναι απολύτως ασφαλή! Τα πυροτεχνήματα που υπάγονται στην κατηγορία 4 εντάσσονται στα επαγγελματικά και δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει μόνος του ο ιδιώτης. H χρήση και η ρίψη τους γίνεται μόνο απο τεχνίτη καύσης πυροτεχνημάτων ύστερα απο την έκδοση ειδικών αδειών.

Τα πυροτεχνήματα που προμηθεύεστε απο εγκεκριμένα καταστήματα είναι απολύτως ασφαλή! Δυστυχώς τα έθιμα που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρα μας καθώς και οι γιαλαντζί επαγγελματίες έχουν διαμορφώσει λάθος εντύπωση όσον αφορά την επικινδυνότητα τους. Τα ατυχήματα που σχετίζονται με πυροτεχνήματα αφορούν όλα σε αυτοσχέδιες ή παράνομες κροτίδες και αυτοσχέδια βεγγαλικά. Δεν έχει καταγραφεί κανένα ατύχημα που σχετίζεται με νόμιμα πυροτεχνήματα.  

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Ένα πρόγραμμα 8 βολών με πολύχρωμους φοίνικες ξεκινάει μόλις απο 10€!  

Υπάρχει! Εδώ όμως θα πρέπει να κάνουμε μια διευκρίνιση. Καταρχήν αν ένα πυροτέχνημα έχει πολλές βολές και κρατάει ώρα δεν σημαίνει πάντα πως είναι και εντυπωσιακό! Θα πρέπει να αναλογιστούμε τι ακριβώς θα θέλαμε, συγκεκριμένα η ποιότητα του πυροτεχνήματος φαίνεται απο το άνοιγμα της βολής του στον ουρανό. Υπάρχουν πυροτεχνήματα με 100 βολές που το αποτέλεσμα τους είναι απλά πολύχρωμες ουρές. Αν θέλουμε ένα εντυπωσιακό show θα πρέπει να ενδιαφερθούμε όχι για την ποσότητα των βολών αλλά για το μέγεθος του ανοίγματος που θα έχουν οι βολές στον ουρανό.

ΟΧΙ! Οι ρουκέτες πρέπει πάντα να τοποθετούνται σε σταθερή κυλινδρική βάση η κάθε μια ξεχωριστά. Υπενθυμίζουμε ότι η κάθε ρουκέτα ”φεύγει” μαζί με το ξύλο της. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να δεθεί ούτε το ξύλο ούτε πολλές ρουκέτες μαζί. Αν θέλετε να της ανάψετε όλες μαζί τοποθετήστε τις ξεχωριστά και προβείτε στο άναμμα της κάθε μιας ξεχωριστά!  

Αποφύγετε την υγρασία! Θα πρέπει να προσέξετε το μέρος που θα τα τοποθετήσετε είτε για άμεση χρήση λόγου χάρη το βράδυ στη παραλία είτε για έμμεση, η αγορά έχει γίνει μέρες πρίν την εκδήλωση. Όσον αφορά την καύση τους στη παραλία θα πρέπει να τοποθετήσετε το πυροτέχνημα στην άμμο λίγη ώρα πρίν το ανάψετε. Σε περίπτωση που υγρανθεί δεν θα λειτουργήσει σωστά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στον αέρα. Σε έντονους ανέμους καλό θα ήταν να μην το πυροδοτήσετε! Ακόμα να τονιστεί πως η φορά του ανέμου θα πρέπει να είναι αντίθετα απο εσάς ώστε να χαρείτε άκαπνοι την εκδήλωση σας!  

Τα πυροτεχνήματα που αφορούν εσωτερικούς χώρους είναι συγκεριμένα και αυτό συμβαίνει γιατί μας ενδιαφέρει να είναι άκαπνα! Συγκεριμένα υπάρχουν, πυρσάκια τούρτας και χειρός, στολίστε την τούρτα σας και εντυπωσιάστε τους παρευρίσκοντες με ασημένιες λάμψεις χωρίς καθόλου υπολέιμματα και καπνό! Ακόμα μπορείτε να τοποθετήσετε συντριβάνια εσωτερικού χώρου (πυροφλάς) απο 1 έως 3 μέτρα ύψος για να δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό σκηνικό δίπλα στη τούρτα, δημιουργώντας διάδρομο ή ακόμα και οριοθετώντας τον χώρο! Είναι άκαπνα και άκαυστα! Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι χαρτοπόλεμοι! Σε λευκό και ασημένιο χρώμα ή πολύχρωμοι ή ακόμα και με κόκκινες καρδιές σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση! Το πιο σημαντικό καθαρίζονται εύκολα!